Zondagmiddag 10 november 2019: JUPITER - Béatrice Boucher & Joyce Hoen, elk over andere Jupitercycli.

FOTOVERSLAGJE: KLIK HIER

Béatrice Boucher DF Astrol S:
Levensritme; het 12-voud en de Jupiter cyclus

Een van de basisprincipes van de astrologie is dat de ontwikkeling van bewustzijn door twaalf fases heen gaat. De twaalf dierenriemtekens zijn twaalf archetypische energieën, die elkaar opvolgen en op zeer bijzondere wijze elkaar aanvullen dan wel uitdagen. Dit twaalfvoudige  ritme zien we terug in alle groeiprocessen, van een mens, een project, een idee, een bedrijf; zo ontvouwt zich het levensritme van... bijna alles eigenlijk.

Tijdens de lezing zullen we, voor beginners kennismaken met, en voor gevorderden opnieuw kijken naar deze twaalf fases en hun symboliek en hoe deze in de (astrologische) praktijk uitwerken, in het bijzonder in de ontvouwing van het leven volgens de cyclus van Jupiter. Neem natuurlijk je horoscoop mee.
 
Beatrice arriveerde in Nederland tijdens haar eerste Maansknopen cyclus en kwam vrijwel gelijk in aanraking met astrologie. Ze studeerde eerst af aan de Sociale Academie, werkte in de  crisis-hulpverlening en volgde diverse trainingen waaronder de Voice Dialogue training en  natuurlijk lessen bij diverse astrologen. Ze ging de opleiding volgen van de Faculty of Astrological Studies in Engeland, waar ze nu werkt als distance learning tutor.
Ze heeft haar praktijk in Arnhem waar men haar bereiken voor consulten en lessen.
Voor meer informatie zie haar website: www.icaquarius.nl
 
NA DE PAUZE:
 
Joyce Hoen DF Astrol S:
De twaalf transitcycli van Jupiter.
 
Jupiter doorloopt de dierenriem in bijna 12 jaar. Vermenigvuldig je dat met 7, kom je op 84. Uranus loopt 7 jaar lang in een huis. Vermenigvuldig je dat met 12, kom je oo op 84.
Er zit meer ritme in de transitcycli dan je wellicht op het eerste oog denkt. Vandaag belichten we hoe elke levensfase van twaalf jaar een ANDERE kwaliteit laat zien van alle Jupiter transits door de huizen.
 
Joyce werkt voornamelijk via het internet met astrologie, naast de consulten aan huis dan, en schrijft elke dag een daily. www.astrologie.ws/week.htm
Daarnaast wandelt ze veel, hierboven met Astro-Amy die de workshop ook zal bezoeken:-) Haar wandelsite: https://sacredwalks.weebly.com/
 
 
Wat betekenen deze ogenschijnlijk toevallige ontmoetingen met vreemden? 
Waarom heeft die ene ontmoeting me zo diep geraakt?
Wat kan ik leren van de ander?
Waarom kom ik steeds dezelfde thema´s in relatie tot anderen tegen?
Wat zijn mijn valkuilen?
Wat in mijn leven mag in balans gebracht worden?
 
Om deze thema´s te bepalen gebruiken we de Vertex-as. Astrologisch gezien is de Vertex een karmische, of door het lot bepaalde, ontmoetings-as. Vaak gaat het bij de Vertex om ontmoetingen die het leven van de betrokkene drastisch wijzigt. Het zou hierbij kunnen gaan om relaties en ontmoetingen met mensen uit voorgaande incarnaties. De Vertex wordt daarom veel gebruikt in de relatie astrologie. 
 
De Vertex is het punt dat precies in het westen staat bij geboorte. Het is het snijpunt tussen de ecliptica en de eerste verticaal in het westen. De Anti Vertex is het punt dat recht tegenover de Vertex staat, exact in het oosten. 
 
De Vertex geeft aan welke kwaliteiten we mogen ontwikkelen door lotsontmoetingen en situaties met anderen. Om de persoonlijke thema´s van de Vertex te bepalen gebruiken we naast de radix alle technieken zoals progressies, transits en solaren om te kijken of de Vertex een rol speelde bij levensveranderende omstandigheden en gebeurtenissen die door het lot bepaald werden.
 
Ik heb zelf dit jaar transit Pluto conjunct mijn radix Vertex en de innerlijke effecten zijn duidelijk merkbaar. Hoewel er tig belangrijke radix punten te vinden zijn, zou het daarom jammer zijn om de Vertex niet in het geheel mee te nemen.
Het eerste deel van het programma bestaat uit een lezing waarin ik de achtergrond van de vertex-as bespreek aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. Het tweede deel van de middag bestaat uit een workshop waarin we praktijkvoorbeelden uit de groep doornemen. Neem daarom in ieder geval je eigen radix mee. 
De gratis astrologieprogramma´s Planetdance en Astrodienst hebben de Vertex in hun programma zitten. Kom je iets bijzonders tegen m.b.t. de Vertex in de radix of in synastrie met anderen, verzamel deze data dan en deel je ervaringen gerust. Wellicht kan ik deze meenemen in de lezing en anders komen deze ervaringen tijdens het workshop gedeelte aan bod. 
Wil je iets delen, geef dan naam/datum/tijd/plaats van geboorte door via debbybolung@hetnet.nl. Ook als je zelf geen printer hebt kun je me de geboortegegevens mailen. Je ontvangt dan jouw tekening bij aanvang van de lezing/workshop. 
Enthousiaste groet,
Astroloog Debby Bolung
Aangesloten bij de Astrologische Vakvereniging Nederland
Voor meer informatie zie mijn website www.debbybolung.nl of stuur een what’s app naar 06- 50 52 53 73.

Tijden:

13.00-13.30 uur: koffie/thee

13.30-15.00 uur: workshop deel 1

15.00-15.30 uur: theepauze

15.30-ca. 16.30 uur: workshop deel 2Lees meer: https://chta-org.webnode.nl/evenementen-kalender/workshop-dick-nicolai/

13.00-13.30 uur: koffie/thee

13.30-15.00 uur: workshop deel 1

15.00-15.30 uur: theepauze

15.30-ca. 16.30 uur: workshop deel 2Lees meer: https://chta-org.webnode.nl/evenementen-kalender/workshop-dick-nicolai/

13.00-13.30 uur: koffie/thee

13.30-15.00 uur: workshop deel 1

15.00-15.30 uur: theepauze

15.30-ca. 16.30 uur: workshop deel 2Lees meer: https://chta-org.webnode.nl/evenementen-kalender/workshop-dick-nicolai/

13.00-13.30 uur: koffie/thee

13.30-15:00 uur: lezing Béatrice Boucher

15.00-15:30 uur: pauze / koffie/thee

15:30-ca 16.30/17.00 uur: lezing Joyce Hoen


 

LOCATIE:

S.H. Yoga Studio, Beukenlaan 37, 7213 DG  GORSSEL. Snelweg A1 naar Deventer, afslag Deventer/Zutphen nemen NA de brug, aan het eind van de afrit naar links naar Gorssel, dan is het nog 5 minuten ongeveer naar het centrum van Gorssel. Er stopt een bus vlakbij en er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Het is makkelijk te vinden: in de Hoofdstraat van Gorssel ga je bij het Kruidvat de Beukenlaan in en dan is het al na  ca 50 mtr.
 

Kosten:

22 euro inclusief koffie/thee etc.
Restitutie bij annulering: vóór 15 oktober: 20 euro retour, van 15-30 oktober 15 euro retour, daarna geen restitutie ongeacht je situatie bij annulering:-)
Je reservering is definitief na overmaking van de 22 euro op rekening:

NL34 RBRB 0956 0166 77 tnv CHTA,  Joyce Hoen

BIC RBRBNL21

en vul svp ook onderstaand formuliertje even in:

 

Aanmelding Jupiter-workshop