workshop Centauren

 

*zondagmiddag 11 juni 2017 13.30-ca. 16.30 uur

workshop over de Centauren Pholus, Cheiron en Nessus door Dick van der Mark.

Locatie:

Beukenlaan 37, 7213 DG  Gorssel. Snelweg A1 naar Deventer, afslag Zutphen nemen, en dan is het nog 5/10 minuten rijden naar het centrum van Gorssel. Er stopt een bus zowat voor de deur en er is voldoende parkeergelegenheid.

(Komend vanaf het Zuiden, gewoon de weg Zutphen-Deventer en dan afslaan bij Gorssel, de Hoofdstraat in, na het Kruidvat rechts af en je bent er).

Programma:

13:00-13:30 uur: koffie/thee

13:30-15.00 uur: workshop deel 1

15.00-15.30 uur: pauze

15.30-16.30/17.00 uur: workshop deel 2

De Centauren Cheiron, Pholus en Nessus

Bewust wording heeft niet alleen een individuele betekenis, maar ook een collectieve. Het menselijk lichaam is verbonden door bloedlijnen met de (verre) voorouders. Als mens kunnen we dus niet om onze afstamming heen.

Hoe velen van ons eren hun voorouders nog, hebben überhaupt nog enige kennis van hen?

En toch worden we dagelijks geconfronteerd met grote of kleine hindernissen (of moeten we spreken van trauma’s?) die niet hun oorzaak vinden in door onszelf beleefde gebeurtenissen. Door middel van de Centauren kunnen we deze materie verder onderzoeken.

Astrologische gezien is er nog een ongemakkelijke vraag die we kunnen onderzoeken. Na de ontdekking van Uranus, Neptunus en Pluto zou je kunnen verwachten dat de mens in staat zou zijn tot het overstijgen van zijn of haar individuele betekenis. Bevrijding zou het trefwoord moeten zijn bij transits van deze buitenplaneten. En toch zien we eerder beperkingen, onrust en angst optreden. Waarom? En klopt het wat Jean Paul Sartre schreef ‘Existentie gaat voor essentie’?

En wat is er veranderd sinds de ontdekking van de Centauren? Welke relatie heeft de ontdekking met het veranderende tijdsbeeld, het paradigma van de new age bijvoorbeeld, het afwijkende patroon dat veel kinderen heden ten dage vertonen en het streven naar Zijn in het Nu, om maar een paar voorbeelden te noemen?

Het zou kunnen zijn dat de Centauren de metaforen zijn voor onze voorkennis, oude ervaring en verlopen overtuigingen die tegelijk een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan een opmerkelijke stap in bewustwording.

Het is mijn bedoeling om gedurende deze dag niet alleen kennis met jullie te delen, maar ook een onderzoek te doen o.a. aan de hand van de eigen horoscoop naar de betekenis van de drie Centauren.

Tip: het is handig als je van te voren de standen ervan voor jouw horoscoop opzoekt!

Dick van der Mark is al meer dan 25 jaar astroloog en psychic reader. Hij heeft een praktijk in Utrecht en hij is de oprichter van Caelestis, school voor Astrologie, BewustZijn en Spiritualiteit. Een erkende 5 jarige beroepsopleiding.

Ook is hij een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Tevens is hij voorzitter van de Astrologische Associatie.

Voor meer informatie www.debekendeweg.nu of www.caelestis.nl

 

Kosten:

20,00 euro inclusief koffie en/of thee.

Restitutie bij annuleren: voor 1 mei: 18,00 euro retour. Van 1-31 jmei: 10 euro. Na 31 mei, geen restitutie. Bij onverwachte verhindering in juni kan je inschrijvingsgeld eventueel gebruikt worden voor een volgende  workshop. 

Je reservering is definitief na overboeking van de 20,00 euro op IBAN: NL04 INGB 0007 5461 60 ten name van CHTA-Workshops, Ruurlo (BIC = INGBNL2A)

Vul ook het formulier onderaan de pagina in!

B&B Mogelijkheid:

http://elfuur.weebly.com/  : 65 euro voor 2 personen, in een apart huisje.

 

PHOLUS & NESSUS in je eigen horoscoop

Ga naar de asteroidengenerator. Vul bovenaan de naam in, bv. Pholus, dan je geboortedatum, en klik op Get Ephemeris.

Aanmelding workshop Centauren