workshop Centauren door Dick van der Mark

 zondag 11 juni 2017 : fotoverslagje

De Centauren Cheiron, Pholus en Nessus

Bewust wording heeft niet alleen een individuele betekenis, maar ook een collectieve. Het menselijk lichaam is verbonden door bloedlijnen met de (verre) voorouders. Als mens kunnen we dus niet om onze afstamming heen.

Hoe velen van ons eren hun voorouders nog, hebben überhaupt nog enige kennis van hen?

En toch worden we dagelijks geconfronteerd met grote of kleine hindernissen (of moeten we spreken van trauma’s?) die niet hun oorzaak vinden in door onszelf beleefde gebeurtenissen. Door middel van de Centauren kunnen we deze materie verder onderzoeken.

Astrologische gezien is er nog een ongemakkelijke vraag die we kunnen onderzoeken. Na de ontdekking van Uranus, Neptunus en Pluto zou je kunnen verwachten dat de mens in staat zou zijn tot het overstijgen van zijn of haar individuele betekenis. Bevrijding zou het trefwoord moeten zijn bij transits van deze buitenplaneten. En toch zien we eerder beperkingen, onrust en angst optreden. Waarom? En klopt het wat Jean Paul Sartre schreef ‘Existentie gaat voor essentie’?

En wat is er veranderd sinds de ontdekking van de Centauren? Welke relatie heeft de ontdekking met het veranderende tijdsbeeld, het paradigma van de new age bijvoorbeeld, het afwijkende patroon dat veel kinderen heden ten dage vertonen en het streven naar Zijn in het Nu, om maar een paar voorbeelden te noemen?

Het zou kunnen zijn dat de Centauren de metaforen zijn voor onze voorkennis, oude ervaring en verlopen overtuigingen die tegelijk een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan een opmerkelijke stap in bewustwording.

PHOLUS & NESSUS in je eigen horoscoop

Ga naar de asteroidengenerator. Vul bovenaan de naam in, bv. Pholus, dan je geboortedatum, en klik op Get Ephemeris.

 

FOTO's VAN DE WORKSHOP:

De voorbereidingen mbt de koffie en thee zijn gedaan. Caroline is al gearriveerd.

En dan arriveert ook Annemie, gekomen uit Luxemburg. Ze bracht ook het nieuws mee dat je in hotel 't Ehzerwold (vlak bij, in Almen) niet alleen goedkoop kunt overnachten voor 30 euro pp inclusief een mega ontbijt, maar ook dat ze er een bende zaaltjes hebben en dat de locatie (in een prachtige wandelomgeving) supergeschikt zou zijn voor een weekendworkshop. Aangezien de sessie met Dick van der Mark door ons allemaal, zonder enige uitzondering als je het mij vraagt, heel goed is ontvangen, overwegen we een keer een heel weekend met Dick over deze materie. Mignon en ik zullen t Ehzerwold nog een keer dienaangaande bezoeken, maar voor eind juni hebben we zeker geen tijd.

De volgende die arriveert is Dick zelf. Die zijn beamer nog moet installeren.

Het was weer eens een bloedwarme zondag, gelukkig was het binnen redelijk koel.

Kijk nou toch, er zweeft een orb op de locatie!! (Onder het nummerbord), en nog een supergrote ook.! Voortekenen van een super workshop die gaat komen!

Er druppelen steeds meer mensen binnen (of buiten, in dit geval:-)

Maar dit is dan binnen.

We gaan bijna beginnen.

Beatrice geeft een voortreffelijke inleiding, dat doe ik haar niet na.

En dan ga ik ook zitten om me geweldig te laten verrassen deze middag: het was echt een grensverleggende en inzichtsvolle workshop!

Dick begint dan eerst eens met wat "ongemakkelijke" vragen die ik persoonlijk inderdaad heel moeilijk te beantwoorden vond. Eentje ervan was bijvoorbeeld, welk THEMA speelde er in jullie familie vroeger? Ik kon echt niks bedenken.

De eerste drie ongemakkelijke vragen sloegen achtereenvolgens op  Cheiron., Pholus en Nessus. Maar er kwamen er nog meer:-)

Aan het eind van de workshop helpt Conchita mee met opruimen, nog heel erg hartelijk dank! Daarna doet ze een evenwichtsvreugendansje. Ze schreef nog:

Dat was een leuke workshop gisteren! Heb er echt van genoten. 
De asteroïden inclusief de aspecten in de natal zijn tegenwoordig gewoon aan te klikken in Astro dienst. Voor veel mensen vast gemakkelijker…

En Leontine had aardbeien uit eigen tuin meegenomen voor ons allemaal!!

N.a.v. deze workshop vindt er zondag a.s., een week later, een zg. nakommiddag plaats waar we met een aantal mensen de materie van deze middag proberen uit te pluizen in onze eigen horoscopen, er konden er maar een paar aan bod komen tijdens deze workshop zelf namelijk.

Esther schreef ook nog: Ik vond het geweldig vandaag ! Super ! (En andere reacties heb ik niet bewaard:-)

De nakommiddag met een klein groepje, was ook zeer de moeite waard!:

\v l naar r: Anneke, Mignon, Annegien, Ingrid en Nienke.