foto's workshop dr. Dick Nicolai 15 januari 2017 in Gorssel


        -Dick Nicolai-

Dick is bekend als oprichter van het Medisch Centrum voor Natuurgeneeskunde in Heerenveen, als arts en medische astroloog met heldere alternatieve benaderingen van ziektebeelden zoals ADHD, schildklier aandoeningen, huidziektes zoals psoriasis.  Er wordt gezegd dat hij minder is gaan werken en vaak te zien is in Tenerife tussen de dolfijnen.

Alles begon in Dennendal, een zwakzinnigeninrichting in Den Dolder, waar Dick als arts ging werken. In de geest van de tijd, werd er geëxperimenteerd met alternatieve behandelingswijze maar de politiek was ‘not amused’. Het zijn de ervaringen in Dennendal die bepalend werden voor wat er daarna gebeurde. De sterke binding met alternatieve hulpverlening en holistische geneeswijze moest op een andere manier vorm gegeven worden. Dick vertrok naar Friesland, werd betrokken bij de oprichting van de Stichting voor Natuurgeneeskunde. En samen met paragnost Jelle Veeman openden zij het Centrum voor Natuurgeneeswijzen in Heerenveen. Hun samenwerking brachten nieuwe ontwikkelingen en een unieke benadering van gezondheid, waarin o.a. astrologie o.a. een belangrijke plek kreeg.

Het centrum maakte diep indruk (op mij), de bibliotheek, de piramide waarin ronde koperen en aluminium schijven werden gemagnetiseerd, de kruidenbaden, iriscopie, het werken met magnetisme en vooral een heel andere benadering van de patiënten, als mensen, ‘heel wezens’ en niet als zieken. Het was een komen en gaan van mensen.

De verantwoordelijkheid van Dick voor de ontwikkelingen in de alternatieve hulpverlening maakte dat hij verschillende keren voor bestuursfuncties werd gevraagd zoals bij Stichting Stap en bij Strada in Deventer (alternatief hulpverlening voor verslaafden).

In de Boogschutter geest, trekt hij nu meer tijd voor reizen. In Nieuw-Zeeland en vooral in Tenerife waar hij op bijzonder manier met Dolfijnen ‘spreekt’ en helende reizen organiseert.

Nog steeds op het pad van verkenning, om de werking van geest en lichaam beter te begrijpen, kwam hij ons vertellen over Human Design en over de manier waarop hij deze integreert en combineert met de medische astrologie.

(tekst: Beatrice Boucher).

voorgedragen door Joyce want Beatrice was helaas, evenals nog wat anderen, geveld door de griep.

VOORBEREIDING

Het was winter, het zou druk worden, dus kochten we er wat kapstokken bij, eentje moest nog in elkaar gezet, en daar is Anneke hier druk mee bezig.

Terwijl anderen vast even koffie drinken:-)

De bende slagroombussen waren bedoeld voor de hete chocolademelk alhoewel het natuurlijk ook in de koffie mocht.

Binnenkomst deelnemers:

 

En dan begint de workshop van Dick Nicolai: hij begint met het interessante gegeven dat er geen lege ruimte in de kosmos is, maar dat deze gevuld is met neutrino's, die dienen als informatieoverdragers van de planeten. Net zoals het bindweefsel in de mens, de lege ruimte tussen cel en huid is en in feite de informatieoverdrager van het geheel is, aan de onderlinge cellen.

Mignon zwaait even terwijl ik een foto neem van de andere kant in plaats van iedereen op de rug te fotograferen.

 

Dick gaf ons een introductie over Human Design dat hij later medisch toepaste.  Het Engelstalige standaardwerk The Definite Book of Human Design blijkt alleen bij Amazon.Com voorradig te zijn, het Nederlandse maar waarschijnlijk niet het echte boek - is ook bij Bol com (staat aanklikbaar in de daily van dinsdag 16 januari: https://www.astrologie.ws/weekdinsdag.htm.

Je kunt je eigen Human Designkaart maken op deze website en als je registreert ook gratis behoorlijk wat informatie krijgen die wat begrijpelijker is nu je de workshop gevolgd hebt:

:

https://www.jovianarchive.com/get_your_chart

Brigit schreef:

 
Dick gaf heel veel informatie, ter plekke duizelde het me. Wil het wel ergens kunnen plaatsen, dus gisteravond meteen verder op zoek gegaan naar meer over Human Design (inderdaad een account aangemaakt bij mybodygraph.com) en nu ga ik wat Dick vertelde langzaamaan een beetje invullen in een groter verhaal. Zijn verhaal over de neutrino's als allerkleinste deeltjes die de leegte opvullen tussen andere kleine deeltjes in de cosmos en ook alle informatie bevatten en over kunnen dragen (zo begreep ik het tenminste) en zo als bindmiddel/bindweefsel fungeren lijkt logisch, globaal gezien. Zou ik wel meer over willen weten. Voor deze Mercurius in Tweelingen in 9 oppositie Maan in Boogschutter in 3 weer aardig wat in beweging gezet dus :)

En hier nog een Nederlandstalige pdf met korte uitleg:

https://spiritorigin.com/docs/HumanDesignbrochure08nov.pdf

en een link naar de nummer profielen:
https://www.jovianarchive.com/Media_Library/Audios/8/Human_Design_Profiles

 

Tot slot nog twee foto's die alleen zinvol zouden kunnen zijn voor hen die de workshop volgden: